over

Mijn naam is Henny Tiben en ik kom uit Haarlem. Halverwege de jaren 90 leek het mij leuk om iets met fotografie te gaan doen en ik besloot een basiscursus fotografie te gaan doen bij de volksuniversiteit. Ik had nog geen toestel , maar de eerste les kreeg ik te horen dat het de bedoeling was dat je een fototoestel  moest hebben waarbij je alles zelf kon instellen. Toen heb ik een tweedehands Nikkormat ( een Nikon spiegelreflextoestel ) gekocht. Daar heb ik een aantal jaren mee gefotografeerd. Het fotograferen is daarna naar de achtergrond gegaan totdat ik dit najaar (2015) besloot het weer op te pakken. Ik heb een Nikon D3200 gekocht en ben aan de slag gegaan.  Wat ik leuk vind is het fotograferen van momenten op straat die ik  bijzonder, mooi, apart enz vind.

Op deze blog zie je dan ook foto’s die op straat en in andere openbare gelegenheden genomen zijn en die meestal iets vertellen over momenten in het dagelijks leven. Ik schrijf hier meestal, omdat er soms ook bijvoorbeeld een portret tussen kan zitten die dan natuurlijk wel op straat of in een openbare ruimte genomen is. Ik weet dan ook niet of ik mij helemaal houdt aan de regels die gelden voor straatfotografie ( als die er al zijn ), maar die vrijheid wil ik houden.

De meeste foto’s zijn in zwart/wit, omdat ik vind dat kleuren vaak afleiden van datgene waar het om gaat op de foto. Soms hebben kleuren voor mij wel  een toegevoegde waarde en dan is de foto in kleur.

Advertenties

One thought on “over”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Op deze blog staan foto's van momenten op straat en in andere openbare ruimts die ik interessant / leuk vind en een weerspiegeling zijn van het dagelijks leven

%d bloggers liken dit: